iPad 2 Idamanku

Assalamualaikum…

Dalam banyak-banyak gadget,saya akan memilih iPad 2,sepertimana di dalam Gadjet Impian : iPad 2.Dengan iPad 2 ni la yang akan melancarkan kerja seharian dan juga kerjaya sebagai blogger melayari internet tak kira dimana sekalipun saya berada.

Apa kata kita tengok dahulu spefikasi teknikal iPad 2 ini.

1. Model:
Wi-Fi
Wi-Fi + 3G

2. Size:
-Height: 241.2 mm (9.50 inches)
-Width: 185.7 mm (7.31 inches)
-Depth: 8.8 mm (0.34 inch)
-Weight: 601 g (1.33 pounds)
-613 g (1.35 pounds) for Wifi + 3G

Pandangan dari depan

Pandangan dari belakang

3. Storage
– 16GB
– 32GB
– 64GB

4. Conectivity
– Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
– Bluetooth 2.1 + EDR technology
– Wi-Fi + 3G model: UMTS/HSDPA/HSUPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
– Wi-Fi + 3G for Verizon model: CDMA EV-DO Rev. A (800, 1900 MHz)

5. Display
– 9,7 inch (diagonal) LED-backlit glossy widescreen Multi-Touch display with IPS technology
– 1024-by-768-pixel resolution at 132 pixels per inch (ppi)
– Fingerprint-resistant oleophobic coating
– Support for display of multiple languages and characters simultaneously

6. Chip
– 1GHz dual-core Apple A5 custom-designed, high-performance, low-power system-on-a-chip

7. Cameras, Photos and Video Recording
-Back camera: Video recording, HD (720p) up to 30 frames per second with audio; still camera with 5x digital zoom
-Front camera: Video recording, VGA up to 30 frames per second with audio; VGA-quality still camera
-Tap to control exposure for video or stills
-Photo and video geotagging over Wi-Fi

8.Power and Battery

- Wi-Fi:
-Built-in 25-watt-hour rechargeable lithium-polymer battery
Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video or listening to music
-Charging via power adapter or USB to computer system

- Wifi + 3G:
-Built-in 25-watt-hour rechargeable lithium-polymer battery
Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video or listening to music
-Up to 9 hours of surfing the web using 3G data network
-Charging via power adapter or USB to computer system

9. Input/Output

Wifi
30-pin dock connector port
3.5-mm stereo headphone minijack
Built-in speaker
Microphone

Wifi + 3G
30-pin dock connector port
3.5-mm stereo headphone minijack
Built-in speaker
Microphone
Micro-SIM card tray (Wi-Fi + 3G model)

10. Sensor WiFi & WiFi + 3G)
– Three-axis gyro
– Accelerometer
– Ambient light sensor

11. Location
– Wi-Fi
– Digital compass
– Assisted GPS (3G only)
– Cellular (3G only)

Spefikasi yang lebih lengkap,boleh rujuk di sini .Spefikasi-Spefikasi inilah yang membuatkan saya begitu teruja untuk memiliki iPad 2.

Warna Smart Cover yang menarik,tetapi warna asal iPad 2 (Putih) ni pun dah cukup ganas.

Selain itu,kalau bosan,saya juga boleh main games di iPad 2 ni.Ramai juga kaki games mempunyai minat yang sama untuk releasekan tension,layan games pun seronok.

Kepada rakan-rakan yang ingin membantu saya untuk mendapatkan gadget impian iPad 2 ni,boleh la klik button RETWEET, FB like dan Google + 1

Contest Gadget Impian anjuran Denaihati.com ditaja bersama oleh Eizil.com, Anarm.net, eQurban.com, Silver Asia Sdn Bhd, Kedai Kak Siti, Rakan Niaga Al Ansar dan Serverfreak.

 Banner
Referral Banners
Rahsia Memahami Pasangan Anda

Comments

  1. says

    Sekali lagi jutaan terima kasih diucapkan kerana berjaya menjadi peserta Contest Gadget Impian peringkat 1 dan semoga berjaya. berusaha, berdoa dan bertawakal kepada Allah s.w.t. insyaAllah.

    Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini contest dari masa kesemasa.

  2. says

    Gadget pilihan terbaik ni bro.. suka jugak dengan ipad ni… >_<

    Ohh yaa, jangan lupa singgah balik dan komen tau…
    Kalau ikhlas tekankan lah "like" atau "tweet" atau "google+" dekat entri saya yang baru ni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing