kurma
Sumber dari : Khasiat Kurma

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, pada hari ini semua umat islam di malaysia telah mula berpuasa setelah Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja , Datuk Syed Danial Syed Ahmad mengumumkan pada hari Jumaat yang lepas bahawa pada Ahad bersamaan 29 Jun 2014 bermula 1 Ramadan 1435 Hijrah . Seperti tahun-tahun yang sebelum ini , memang rasa “excited” untuk berpuasa dimana banyak menumpukan aktiviti amal jariah disamping melipatgandakan pahala . Aktiviti yang paling dinantikan setiap tahun adalah tadarus Al-Quran beramai-ramai , iftar dan sembahyang terawih .

pengumuman puasa 2014

Sebelum terlupa , saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut Ramadan 1435 Hijrah kepada semua rakan-rakan terutama rakan-rakan blogger dan pembaca blog ini . Semoga dengan kedatangan bulan dan hari yang baik ini akan membawa seribu erti buat kita semua disamping menambah nilai amalan dan memperolehi pahala yang berganda..In Shaa Allah…

[Teruskan Membaca…]

Assalamualaikum…

Minggu lepas berkesempatan untuk menonton filem yang boleh dikatakan masih baru pecah panggung lakonan Zizan Razak iaitu Abang Long Fadil di BP Mall bersama rakan-rakan . Walaupun teramat sibuk dengan kerja sejak dari bulan lepas , sempat juga mengambil peluang untuk bersantai menonton filem . ye la kan…memang dah lama sangat simpan niat di hati untuk menonton wayang , jadi ada peluang selamber je pergi tengok..hehe :-)

abang long fadil

Abang Long Fadil yang mula ditayangkan pada 29 mei 2013 di seluruh pawagam negara ini di arahkan oleh Syafiq yusuof dan membariskan pelakon seperti Zizan Razak ( selaku watak utama ) , Soffi Jikan , Kamal Adli , Syamsul Yusof , Tauke Raja Lawak dan Aaron Aziz . Bagi yang mengikuti perkembangan dari filem KL Gengster 1 dan 2 arahan Syamsul Yusof , pasti tidak akan lupa dengan watak Abang Long Fadil yang dilakonkan Zizan Razak . Saya amat gembira kerana Abang Long Fadil dihidupkan kembali sebagai watak utama di dalam filem ini .

[Teruskan Membaca…]

Sejak dua tiga minggu kebelakangan ini , saya gemar menghabiskan masa terluang untuk bermain game atau permainan aplikasi di telefon android kesayangan iaitu Wechat Speed All Star . Kepada peminat tegar permainan berplatform android khususnya , sudah tentu menikmati pengalaman yang menarik semasa “berlumba” di dalam Wechat Speed All Star yang agak hebat diperkatakan pada masa kini . Sambil-sambil berchatting dengan rakan-rakan , boleh juga layan game yang hebat ini ye tak ? :-)

wechat speed all starPaparan grafik yang cantik pada intro atau permulaan permainan

Pertama sekali , anda memerlukan sebuah telefon pintar tidak kira dari platform Android atau Ios . Kemudian bolehlah memuat turun aplikasi Wechat dan Wechat Speed di Google Play . Untuk artikel ini , saya menggunakan telefon pintar Android Samsung Galaxy Grand Duos . Ternyata prestasinya setakat ini teramat memberangsangkan . Saya begitu selesa bermain Wechat Speed tidak mengira waktu dan tempat .

Komen saya untuk grafik permainan Wechat Speed ini amat cantik dan menarik sekali . Anda seolah-olah memnadu kereta pilihan dan juga berlumba bersama-sama rakan-rakan di dalamnya . Hampir kesemua babak-babak perlumbaan kelihatan begitu drastik dan “real” serta cantik dan juga memuaskan . Anda juga boleh memilih paparan kamera agar selesa semasa berlumba nanti . Selain itu terdapat juga pelbagai jenis kereta perlumbaan yang mempunyai pelbagai spefikasi yang terbaik untuk memberi peluang anda menjadi pemain yang berkaliber tinggi dalam mengejar ranking . Manakala dari segi panel kawalan , ia amat mudah digunakan , sesuai untuk peminat-peminat permainan aplikasi pada peringkat amatur dan permulaan . Jadi tidak hairanlah jika permainan ini menjadi aplikasi yang top hanya dalam masa 24 jam sahaja .
[Teruskan Membaca…]

Page 1 of 9912345...102030...Last »