Komisyen Pertama Dari MobiCow

Assalamualaikum…

Macam dah berzaman je tak kemaskini blog kesayangan ini sejak sibuk dengan kerja dan kerja , sebenarnya rasa dah macam mood kelaut pun ade … . Ni pun baru berksempatan baca email – email yang beriban-riban masuk , sekali terpandang satu tajuk MobiCow sent you $x.xx USD . Mula-mula rasa macam teruja juga la bila baca email tu , maklumlah dah lama rasanya mencuba MobiCow ni . Terbukti , ramai juga rakan-rakan blogger telahpun menerima bayaran yang boleh dikatakan agak banyak di dalam USD .

Mobicow WebsiteLaman web MobiCow

Teruskan Membaca…

Malaysia Best Blog 2015

Assalamualaikum…

Mood untuk sertai contest masih menjelma dan masih di dalam mood rajin , jadi pada kali ini hendak mencuba dan mengasah skill SEO di dalam contest Malaysia Best Blog 2015 . Apa yang saya lihat , Semakin ramai rakan-rakan blogger yang mencuba nasib di dalam contest SEO ini . Paling seronok sekali dapat memeriahkan lagi contest penganjur . Agak-agak blog siapa yang menjadi pilihan saya ye ? Untuk mengetahuinya , korang kena la baca sampai habis .

Malaysia Best Blog 2015

Malaysia Best Blog 2015

Apabila membaca tajuknya iaitu Malaysia Best Blog 2015 , sudah tentu blog-blog yang tersenarai mempunyai kekuatan tersendiri dari segi penulisan , tema dan niche di dalam blog tersebut . Dan sudah tentu blog-blog yang tersenarai ini mempunyai golongan pembaca yang tersendiri .

Teruskan Membaca…

Jom Aktifkan Mykad

Assalamualaikum…

Apabila sebut sahaja tentang Mykad , sudah tentu semua orang telahpun memiliki Mykad yang sah sebagai rakyat Malaysia . Daripada sumber Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) , ia menjelaskan bahawa seseorang yang telah mendapat kad pengenalan kali pertama iaitu semasa berumur 12 tahun , kemudian ia dikehendaki menukar semula kad pengenalannya apabila telah mencapai umur 18 tahun. Sekiranya penukaran ini dibuat dalam tempoh umur 18 – 25 tahun, tiada sebarang denda dikenakan. Umum juga telah mengetahui dengan Mykad kita akan gunakan untuk melakukan urusan-urusan seperti di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Imigresen, Touch N’ Go dan banyak lagi .

Mykad
Contoh Mykad

Jom Aktifkan Mykad

Kepada semua rakan-rakan dan juga pembaca , adakah anda semua pernah mendengar Program MyKad Smart Shopper ? Jika belum , saya akan terangkan serba sedikit mengenainya :-

Jom Aktifkan Mykad

Teruskan Membaca…