Qurban & Aqiqah di Kemboja

Assalamualaikum…

Sebenarnya dah lama simpan hasrat untuk turut serta di dalam contest atau pertandingan yang teramat dinanti-nantikan oleh semua blogger di blog Denaihati dan semestinya sudah memasang impian untuk memiliki iPhone 5s yang serba canggih dan sesuai digunakan oleh semua blogger . Sudah tentu setiap perkembangan di dalam group dan blog Denaihtai juga saya tidak akan terlepas pandang . Jadi , sempat juga la kelmarin pada 12 ogos 2014 baca dengan tekun dan teliti entri Tiga iPhone 5S Untuk Dimiliki . Dengan lafaz Bismillah…..pada hari ini, saya pun akan turut serta untuk memeriahkan lagi contest yang serba hebat ini .

iPhone 5S

Sebelum itu , mari kita saksikan satu-persatu spefikasi iPhone 5S yang hebat ini yang menjadi bualan semua peminat telefon pintar yang semakin mendapat perhatian pada masa ini .

[Teruskan Membaca…]

16 September 2014 Hari Malaysia

by wazy on September 15, 2014 · 5 comments in Informasi

Assalamualaikum…

Hari Malaysia disambut setiap tahun pada 16 September sempena memperingati penubuhan Malaysia pada tarikh yang sama iaitu pada tahun 1963 . Jadi mesti ramai di antara rakan-rakan sekalian mempunyai perancangan untuk bercuti bersama keluarga tersayang memandangakan hari tersebut merupakan cuti umum . Bagaimana pula dengan sambutan Hari Malaysia kalian semua pada tahun ini ? Mungkin lebih menarik sebagai tanda sayangnya kita kepada negara malaysia tercinta ini . Saya berasa teramat bertuah sekali kerana dapat melihat Jalur Gemilang megah berkibar di mana-mana .

jalur gemilang
Jalur Gemilang

Apabila sebut pasal Malaysia ini , teringat pula lagu dari Dr Sam yang bertajuk Saya Anak Malaysia , bukannya apa , bila dengar lagu tersebut , memang rasa bersemangat je . Walaupun lagu ini popular pada masa dahulu iaitu sekitar tahun 1986 , namun ia tetap berkumandang dengan megahnya. Sambil-sambil korang baca artikel ini , bolehlah dengar dan hayati lirik dan video lagu Saya Anak Malaysia :

[Teruskan Membaca…]

Baru Update WordPress 4.0

by wazy on September 10, 2014 · 5 comments in Informasi

Assalamualaikum…

Fuhh..sedikit punya lama tak kemaskini atau update blog kesayangan ini tatkala sibuk dengan komitmen kerja yang tidak tentu masa . Bila sibuk-sibuk tu memang terasa gatal je di tangan ini untuk menaip dan kemaskini blog . Ok berbalik kepada tajuk pada hari ini , baru je sempat meng ” update “ atau mengemaskini ke versi WordPress 4.0 atau dikenali sebagi Benny . Beberapa hari yang lepas , sempat juga baca di beberapa blog rakan-rakan blogger yang menceritakan pengalaman dan kelebihan apabila mengemaskini ke versi 4.0 ini .

wordpress 4.0Proses mengemaskini ke WordPress versi 4.0

Jadi seperti biasa , sebelum berbuat apa-apa di wordpress ni terutama yang melibatkan ” database “ dan hal-hal yang berkaitan dengannya , bolehlah membuat backup terlebih dahulu . Ini adalah untuk menggelakkan perkara yang tidak diingini berlaku ketika proses update atau kemaskini ke versi wordpress terbaru . Apa yang menariknya tentang proses mengemaskini ke versi terbaru ini , setelah proses-prosesnya selesai ( kebiasaannya ia mengikut atau bergantung kepada kelajuan internet ) kemudian anda akan terus dibawa ke lama login wordpress . Apabila sampai di situ , kita sudah pun berjaya mengemaskini ke versi terbaru . Boleh lihat gambar di bawah untuk paparan yang lebih jelas :-
[Teruskan Membaca…]

Assalamualaikum…

Saban tahun , setiap 31 Ogos , negara kita Malaysia akan menyambut hari kemerdekaan sama juga pada hari ini bersamaan 31 Ogos 2014 genap 57 tahun negara malaysia tercinta mencapai kemerdekaan . Syukur alhamdulillah , ketika ini , negara Malaysia berada di dalam keadaan aman dan harmoni dengan rakyatnya yang berbilang kaum . Itulah keistimewaannya di Malaysia yang jarang ditemui . Dua minggu sebelum menyambut Hari Kemerdekaan , kebiasaanya bangunan-bangunan tidak kira sama ada sektor swasta mahupun kerajaan terhias indah dengan kibaran Jalur Gemilang dan juga bendera negeri masing-masing . Tidak lupa juga di kampung-kampung serta taman-taman perumahan yang turut serta mengibar Jalur Gemilang untuk menunjukkan semangat cintakan negara dan patriotik .

di sini lahirnya subuah cinta

Tema Hari Merdeka 2014

Pada tahun 2014 ini , tema untuk hari Kemerdekaan adalah Malaysia… Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta . Untuk pengetahuan semua , tema tersebut berasal daripada lirik lagu yang dipopularkan oleh Allahyarham Sudirman Haji Arshad . Ia diumumkan oleh Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek selaku Pengerusi Jawatankuasa Induk Sambutan Hari Kemerdekaan Ke-57 sebagai tema sambutan pada tahun ini . Jika kita lihat perkataan Malaysia… Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta , ia jelas mempunyai maksud dan pengertian yang mendalam selain melambangkan perpaduan yang kukuh bersama rakyat yang berbilang kaum .

[Teruskan Membaca…]

Buat Duit Dengan Blog

August 30, 2014

Assalamualaikum… Jika masa boleh diundurkan , kita boleh lihat bagaimana blog-blog tumbuh seperti cendawan selepas hujan . ini boleh dilihat sekitar awal tahun 2006 dan 2007 . Pada zaman kegemilangan blogger-blogger tanah air di malaysia khususnya , ramai juga yang mengubah haluan dan minat untuk menceburkan diri di dalam dunia blogging . Tidak kisah pun […]

Read the full article →
Page 1 of 10312345...102030...Last »