Denaihati.com

Kemaskini Buku Pelaburan Amanah Saham Bumiputera

by wazy on May 21, 2013 · 34 comments in Coretan Harian

Assalamualaikum…

Peluang balik awal dari tugasan luar memang tak disia-siakan pada hari ini , jadi segera merempit ( jangan tiru aksi ini jika anda tidak mempunyai sekurang-kurangnya lesen B2 dan D ) ke Maybank Simpang Renggam , Kluang ,Johor untuk mengemaskini buku pelaburan Amanah Saham Bumiputera (ASB) . Lama juga la tak kemaskini , asyik sibuk dengan kerja je .  Jadi memang lega la bila dapat kemaskini  .Pendapatan dan Bonus ASB pada tahun ini pun agak memberangsangkan .

ALhamdulillah,walaupun tak banyak mana , tapi bolehlah buat persediaan untuk masa hadapan dan sebagainya nanti . Bagi mereka yang ingin rujukan yang lengkap juga boleh ke laman sesawang rasmi ASB di sini

Mungkin ada juga yang tercari-cari tentang maklumat Pelaburan Dalam ASN, ASB Dan Seumpamanya , boleh juga lihat di laman sesawang E-Fatwa di sini .Apa ayng saya sertakan di sini juga adalah sebagai rujukan

In Shaa Allah akan kembali memaintainkan simpanan setiap bulan di dalam ASB ini.

 Banner
Referral Banners
Rahsia Memahami Pasangan Anda

{ 34 comments… read them below or add one }

zainah February 27, 2014 at 8:37 AM

produk merah asn ker atau asw 2020? sila cepatkan boleh

Reply

Zul March 16, 2014 at 11:37 PM

salam… kak zai!

Reply

zai February 27, 2014 at 8:35 AM

BUKU MANA YA WARNA MERAH PRODUK SDNB ASN KE ATAU ASW 2020….MERAH SANGAT ASN , KALAU MERAH PEKAT ASW 2020….TAPI PRODUK ITU JELAS DARI DULU TIDAK BERUBAH…WARNANYA…

Reply

nanie January 30, 2014 at 12:32 AM

tumpang tanya. sy nak ikut kuiz asnb. dlm tu kene bagi number ahli ape kah bahaya atau duit kita boleh di ambik org lain.? terima kasih

Reply

hawa January 3, 2014 at 7:50 AM

salam.. siapa tahu buku pelaburan warna merah tu utk produk asnb yg mna?

Reply

2bz4money January 14, 2014 at 6:35 PM

Warna merah adalah untuk ASW2020 ;)

Reply

sds January 15, 2014 at 11:48 PM

salah..Amanah Saham Nasional

Reply

fara January 21, 2014 at 4:49 PM

yg merah ASN ker ASW2020 ? Mana satu ni… hehe

Reply

Hafizul May 29, 2013 at 4:01 PM

Laaa ingatkan tunjukkan isinya..hehe
Hafizul recently posted…Wordless Wednesday #53 – Alhamdulillah Dapat JugaMy Profile

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:53 PM

Hhehee segan la bro nak tunjuk isinya

Reply

Syarih May 25, 2013 at 10:43 PM

baru-baru nih saya dapat statement dari ASNB…baki buku saya ada RM31 sehingga December 2012…tapi selepas update dapat RM1255…agak hairan juga la …ade sesiapa yang dah update buku ASB?
Syarih recently posted…Tip Berseronok Dengan Komputer.My Profile

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:52 PM

Owh ye ke bro ? cuba rujuk pada ejen ASB yang bertauliah berhampiran tempoat bro,mesti dorang boleh terangkan

Reply

Syarih May 31, 2013 at 12:21 AM

rasa segan nak tanya…janji dapat untung banyak takpe….kalau rugi kena la juga kesana tanya… he he he
Syarih recently posted…Petua Nak Gebu.My Profile

Reply

wazy May 31, 2013 at 12:22 AM

hehehe ok :-)

Reply

Firdaus Hilmy March 5, 2014 at 1:19 AM

Mak saya pun selalu macam tu jugak.. balance tak sampai seratus.. taun depan check dah beratus ratus.. tapi bro lagi best dapat beribu terus!

Reply

onlajer May 24, 2013 at 12:45 PM

apa sal buku lu warna biru buku gua warna merah ha
onlajer recently posted…MUAFIQ DAN MASBUKMy Profile

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:48 PM

Err…tah ek,dulu ada jugak jumpa buku warna merah tu,hehe

Reply

asnaim February 8, 2014 at 2:48 PM

Buku merah buku pelaburan yg mane?? ASN ke…

Reply

akubiomed May 23, 2013 at 12:45 PM

Banyak melabur bro?
akubiomed recently posted…Mudahnya laksanakan ibadah Akikah dengan eQurbanMy Profile

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:46 PM

Boleh tahan la bro,untuk simpanan dan kegunaan pada masa hadapan

Reply

hatiputera May 22, 2013 at 12:27 PM

Kenapa tak buat loan ASB terus bro.hehehe..
hatiputera recently posted…Komisen Kedua Panduan Menjahit Baju KurungMy Profile

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:45 PM

Dalam perancangan jugak tu..hehe

Reply

suri May 22, 2013 at 8:23 AM

aik..bila nak pi cek ni akaun anak ada bukak gak hee…
suri recently posted…Ouch! SakitlahMy Profile

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:42 PM

Haaa cepat-cepat la kemaskini :-)

Reply

cik tom May 22, 2013 at 5:33 AM

mesti byk ni wazy simpan income blog tiap2 bln msk asb…hee
cik tom recently posted…Panduan Lengkap Temuduga Penolong Pegawai Tadbir Gred N27My Profile

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:42 PM

Hhehehe boleh la cik tom,untuk simpanan masa depan :-)

Reply

Khairul Zamri May 22, 2013 at 1:46 AM

dah lame jugak tak kemas kini, dah 2 tahun rasanya, agak2 dah kaya x? hehe
Khairul Zamri recently posted…Seminar Buat Duit Dengan Blog Tak TernilaiMy Profile

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:39 PM

hehehehe mesti masyuk tu bro :-)

Reply

Denaihati May 22, 2013 at 1:09 AM

lama tak update buku mesti dah banyak ni…
Denaihati recently posted…Alexa Ranking buktikan Blog dengan niche lebih berdaya saingMy Profile

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:37 PM

Boleh la bro,ikut rancangan nak simpan setiap bulan

Reply

titan May 22, 2013 at 12:41 AM

kasi tunjuk nombor.
titan recently posted…Lelaki kacak kena cukup tidur.My Profile

Reply

wazy May 22, 2013 at 12:45 AM

haha bahaya tu

Reply

Oneblogsocial May 23, 2013 at 11:45 PM

tahun lalu kami tak dapat apa apa sebab tak isi deposit,
Oneblogsocial recently posted…Perbezaan Dedicated Server Dengan Dedicated IPMy Profile

Reply

wazy May 30, 2013 at 11:36 PM

Owh…kena rajin isi deposit tu bro

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: